A HATVANI LOVASTANYA

HATVANI LOVASTANYA 

A Keceli székhelyű Hatvani Lovastanyát 2012-ben alapította a Hatvani család.

A Hatvani család lovas kötődése és elhivatottsága nem új keletű. Az édesapa Hatvani Gábor kettes fogathajtó volt. 1985-ben Országos II helyezett, 1986-ban pedig Akadályhajtásban és Egyéni Összetettben I helyezett. A keceli Lovas Club elnöke.

Az édesanya Hatvani Gáborné Marika A, B és C kategóriás fogathajtó versenyek bírája, és Bács_kiskun megye Fogathajtó Szakágának elnökségi tagja.

Hatvani Zalán gazdasági agrármérnök. Másoddiplomáját a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus-lovastanár szakon szerezte. Gyakorlott terep-, és túravezető, a keceli Hagyományörző Lovaskör tagja. Lovasiskolai oktató-futószárazó képesítéssel rendelkezik.
Dr. Hatvani Csilla agrármérnök, szaporodásbiológiai szaktanácsadó, a Hatvani Lovastanya szakmai-, és a Keceli Lovas Club lovas szakosztály vezetője. A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán hippológus-lovastanár szakon 2014-ben diplomázott. Gyakorlott - lovastúra vezetői képesítéssel is rendelkező - terep- és túravezető.

Két éve a lovarda oszlopos tagja Szabó Réka, szakképzett lovász és lovas-sportedző. 

A közel 5 ha-os területen, 11 boxos istálló, téliesített karámok, tóval ellátott legelő biztosítják az itt élő lovak kényelmét. 

Fő tevékenységünk a gyermek és felnőtt kezdő/ haladó lovasok oktatása, terep- és túralovaglás, gyermektáboroztatás és bértartás.

Lovardánk a Lovasturisztikai Szövetség minősítési rendszerében 4 patkós minősítést kapott.

 

11 belovagolt, levizsgáztatott, nyugodt vérmérsékletű, osztályban és terepen egyaránt megbízható lovunk várja a lovaglás, és lovaskocsikázás kedvelőit. Környékünkön kiválóak a feltételek a terep-, és túralovagláshoz. A szikes puszta, a homoki legelők, ősgyepes területek, telepített erdők és szőlőültetvények, mocsaras, égerlápos természetvédelmi területek változatos útjai szinte egész évben lovagolhatók. Igyekszünk is kihasználni az adottságokat és a felmerülő igényekhez igazodva a néhány órás tereplovaglásoktól, az egy hetes túra-lovaglásokig számtalan változatos lehetőséget kínálunk vendégeinknek.

Itt vagyunk!

6239 Császártöltés

GPS: 46.436526 19.182984

Telefon: + 36 30 83 61 420

Hírek

István a király rockopera módosított időpont

István, a király módosított időpont szerda 2016.06.15 este 20:30

Részletek
A Hatvani Lovastanya és a Napforduló Fesztivál

Az István a király lovas rockopera a Hatvani Lovastanya csapat közreműködésével jön létre

Részletek
A HATVANI LOVASTANYA

A Hatvani Lovastanya Kecel bemutatkozása

Részletek
István, a király szereposztás

Szörényi Levente-Bródy János- István, a király rockopera
Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján-keresztmetszet-

Részletek
István, a király a Nyári Napforduló Fesztiválon

Óh, mondd Te mit választanál? : "Eget, földet, tüzet, vizet..."

Részletek
korábbi híreink>>>

Helyszíneink

Előadó terem

A 70 négyzetméteres terem többféle programnak is megfelel. Nagy, világos színű falfelületeinek köszönhetően kiválóan alkalmas vetítésre, digitális prezentációk bemutatására is.

Részletek
Pincedombszínház

Ez egy olyan lehetőség, amely bármely szabadtéri színházi program megvalósítására alkalmat kínál. A 32 méter hosszú és 4 méter széles betonozott rész, először a „Dzsungel könyve Császártöltésen” című előadásnak adott helyet a küzdőtér pedig nézőtérként szolgált. A Tavaszi Napfordulón helyet cserél a két helyszín, a domboldalt arénává alakítjuk át, a küzdőtér pedig a lovak vágtájának, a tüzes nyilak suhanásának és a színészek csodálatos hangjának ad helyet.

Részletek
Borterasz

Csodálatos kilátást biztosít az előtte lévő tájra: vetett rét, szőlő és a Parkerdő látható a távolban. Az ellőttünk lévő mezőt tavasszal és ősszel az erdő „lakói „ vonulási ” útvonalnak tekintik a Vörösmocsár tavai felé. Néha jól láthatóak az őzek a lucernásban, ősszel pedig szarvasbőgéstől visszhangzik a táj.

Részletek
Borkápolna

A 120 fő befogadására alkalmas terem boltíveivel, hangulatvilágításával, falazatával minden szempontból a hagyományos hajósi-császártöltési sváb pincék érzetét kelti.

Részletek
további helyszíneink>>>

Rendezvényeink

Nyári Napforduló Fesztivál 2016 részletes programja

Nyári Napforduló Fesztivál 2016 programja

Részletek
Tavaszi Napforduló Fesztivál 2016 részletes programja

Tekintse meg a 2016.04.02-i Tavaszi Napforduló Fesztivál részletes programját!

Részletek
Nyári Napforduló Fesztivál 2015 részletes programja

Tekintse meg a 2015. 06. 21-i Nyári Napforduló Fesztivál részletes programját!

Részletek
Tavaszi Napforduló Fesztivál 2015 részletes programja

Tekintse meg a 2015. 03. 20-21-i Tavaszi Napforduló Fesztivál részletes programját

Részletek
Dzsungel könyve Császártöltésen 2014

A 2014-es év nyara azzal telt, hogy dzsungel érzést próbáljunk varázsolni egy óra erejéig a Pince-dombszínházunkban a kedves nézőknek.

Részletek
korábbi rendezvényeink>>>